.jpg)
Cursus 'Zorg om dementie' Noorderboog
Dementie kan veel vragen oproepen. Voorlichting en hulp bij emotionele verwerking zijn noodzakelijk in het omgaan met een persoon met dementie. Om deze reden is de cursus ‘zorg om dementie’ ontwikkeld.
Read more
12 dingen die u niet moet doen bij iemand met dementie
Mensen met dementie hebben moeite met het verwerken van informatie. Ze weten niet meer wat voor dag het is, halen namen door elkaar en raken spullen kwijt.
Ook kan het gedrag veranderen. Iemand wordt bijvoorbeeld snel boos. Het maakt een groot verschil hoe u daarmee omgaat. Lees de tips in het artikel.
Dementie en rijvaardigheid
Met de eerste verschijnselen van dementie, kan iemand nog prima autorijden. Maar is dat wel zo? Hoe veilig is het? En wanneer komt het moment dat het echt niet meer gaat?
Read moreSignalen van dementie
We vergeten allemaal weleens iets. Maar als het vaak mis gaat, kan vergeten een serieuze zaak worden.
Wanneer moeten de alarmbellen gaan rinkelen?
10 signalen die op dementie kunnen wijzen >>
Online platform voor mantelzorgers van mensen met dementie
InLife bestaat uit een website en een app, met tal van functies. Zo kunnen mantelzorgers door gebruik te maken van de tool mensen uit hun omgeving uitnodigen om hulp te bieden. Daartoe zijn zogenoemde zorgcirkels ingericht.
Read moreMuziek voor voor mensen met dementie
Via Spotify hebben wij generaties met elkaar kunnen verbinden, omdat (klein)kinderen afspeellijsten maken voor hun ouder of grootouder met dementie.
Het doet mensen met dementie veel goed om naar muziek te luisteren.’
Read moreTips voor veilig thuis wonen met dementie
Read moreAlzheimer Assistent voor iPad helpt mantelzorgers
De app bevat tekst en video’s over ruim zestig onderwerpen, zoals herkennen van symptomen, omgaan met veelvoorkomende situaties en ingrijpen als thuis wonen niet meer lukt.
Blijf dementie de baas
Zorgt u voor iemand met dementie? Heeft u wel eens het gevoel dat u de situatie niet de baas bent? Wilt u voorkomen dat u overbelast raakt?
Read moreEen levensboek maken
Door samen aan het Levensalbum te werken, blijf je in contact met je dementerende partner, ouder (broer of zus) en breng je de tijd op een aangename manier door.
Read moreTips voor een herinneringsboek
Als je in je directe omgeving met dementie te maken krijgt, wordt er veel van je gevraagd. Het verlies van het contact met de dementerende is vaak het moeilijkst. Degene van wie je houdt is er nog wel, maar het is niet meer de persoon die je kende. Het maken van een herinneringsboek kan je helpen.
Read moreLeren leven met geheugenproblemen
Help me even herinneren, inclusief DVD met nagespeelde scènes
Leren leven met geheugenproblemen.
Hoe kunt u iemand met beginnende dementie thuis helpen?
Als iemand beginnende dementie heeft, is thuis wonen vaak nog goed mogelijk. Een gezonde partner kan in huis vaak nog veel opvangen. Helpt u iemand bij wie u niet in huis woont? Ook dat kan bij beginnende dementie.
De tips in dit artikel helpen daarbij.
Tips om mantelzorgers van iemand met dementie te ontlasten
In april 2019 hielden wij een onderzoek onder 351 mantelzorgers van iemand met dementie. We vroegen hen onder andere hoe familie en vrienden hen het beste kunnen helpen.
Bekijk de tips>>
Manifest door en voor mensen met dementie
Wij, mensen met dementie, vragen uw aandacht voor het volgende:
Wij zijn blij met de hulp die wij van familie, vrijwilligers en hulpverleners krijgen.
Tegelijkertijd ervaren wij dat mensen het lastig vinden om met ons en onze ziekte om te gaan. Velen van ons gaan het steeds lastiger vinden om in de loop der tijd mee te blijven doen aan gewone activiteiten. Bijvoorbeeld actief zijn op verenigingen, een feestje met veel mensen, boodschappen doen en reizen.
Tips voor omgaan met iemand met dementie
Hoe kun je goed omgaan met dementie? En hoe kun je iemand met dementie het beste benaderen? En wat kun je beter niet doen? Omgaan met iemand met dementie
Wonen met dementie in de toekomst
In Emmen is het 'Dementiehuis van de toekomst' geopend. De woning is een voorbeeld en inspiratiebron voor professionals en mantelzorgers die voor mensen met dementie zorgen.
Read moreHoe communiceer je met iemand met dementie?
Hoe je iets zegt tegen een partner of een cliënt met dementie is vaak belangrijker dan wat je zegt.
Alzheimer Nederland geeft 10 tips om beter te communiceren met mensen met dementie.
Read moreOndersteuning van plezierige activiteiten bij dementie nu ook online
Vindt u het ook zo lastig naast de zorg voor uw naaste tijd vrij te maken voor plezierige activiteiten voor uzelf of voor uw naaste met dementie? Komt het er vaak gewoon niet van?
Op deze site vindt u informatie over het belang van plezierige activiteiten. Ook krijgt u voorbeelden van activiteiten voor uw naaste met dementie als voor u zelf.
Read moreLevensalbum
Levensboek voor dementerenden
Het 'Levensalbum' is een boek voor dementerende mensen en hun familie en verzorgers.
Read more
Mijn zorg bij dementie
Zieke en oude mensen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen, terwijl de klassieke mantelzorger, zoals een niet-werkend vrouwelijk familielid of een buurvrouw, aan het uitsterven is. Vooral met de vergrijzing en vraag in het achterhoofd is het boekje “Mijn zorg bij dementie; een praktisch handboek voor de mantelzorg” geschreven.
Pakket:“Dementie, zorgen voor nu en later”
Mantelzorgers die demente familieleden verzorgen, zijn gebaat bij steun van professionals. Daarom heeft HanzeConnect een pakket gemaakt: “Dementie, zorgen voor nu en later”.
Read more
Zelf wijzer worden en mét elkaar werken aan de beste ondersteuning van mantelzorgers in gemeente Westerveld.
Wilt u iets kwijt of hebt u hulpvolle tips om aan de mantelzorg bij te dragen? Alles mag en kan.
Plaats gerust uw bericht.
Links